Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Tak jednoduché to není, 27 let je docela dost (jedna generace - tolik času první republika neměla). A i kdyby to bylo tak, jak říkáte - vidíte nějakou změnu k lepšímu ? Nebo je to čím dál horší ? Asi chyba bude někde jinde.

Dneska děti elit studují elitní školy (PORG, Open Gate,...), a jsou fakt dobré, to my věřte. Většina pak studuje nebo chodí do veřejných škol, které se úspěšně likvidují (nízké platy učitelů, jejich stárnutí, inkluze po česku, politizace,...). A to nemluvím o problému vyloučených lokalit. Nůžky se rozevírají. Doprava a obědy zdarma mi nepřipadá jako něco, co by republiku zruinovalo.

2 7
možnosti
Foto

J56a49n13a 61M76a77j52o11v90á

15. 11. 2016 23:41

Tak o jídlo se snad postará dětem rodina, že? Od toho mají dostatek dávek, které nemají sloužit k nákupu cigaret a podobných "dobrot". Už teď sociální dávky ruinují stát dosti. A naprosto nesmyslně. Nechť si společnost chrání ty, kdo pracovat nemohou. Ale jen ty.

14 0
možnosti
JN

J53i55ř91í 69N86o77s61e63k

15. 11. 2016 22:31

A tahle paní chtěla umožnit single ženám (maminky samoživitelky prominou) dostupné oplodnění spermatem anonymního dárce!!!

Alimenty by odnesl stát, prvoplánově nefunkční rodiny společnost, matky kravky by odskákaly ty nebohé děti.

Sobotko, jen si ji pěstuj, máte to za pár ;-O

15 0
možnosti
Foto

Za socialismu především nebyly chudé dětí. Alespoň ne jako masový sociální jev.

7 1
možnosti
JR

jenomže z některých z nich vyrostli nezodpovědní rodiče :-(

0 0
možnosti
DB

zajímavé a chápu vaše emoce. Jenže rovné šance děti nikdy nebudou mít...a to proto , že je jejich rodiče vybavili jinou genetickou výbavou, za to nemohou..to mají sami v genech a v epigenetckých informacích v DNA....ALE I VÝCHOVOU ..a tím , co dítě od rodičů odkouká...dítě totiž má jednu vrozenou vlastnost..kopíruje, napodobuje rodiče..bez rozmyslu..je to pudová vybavenost každého mláděte...včetně kočky, lva kozy , psa a dalších...a skutečnost, že se má dětem pomáhat je pravda....děti nikdy nejsou zodpovědní za to, jak mizerně je vychovávají jejich rodiče....ale když nechceme ,aby děti jistých rodičů kopírovali silně nesociální chování svých rodičů, pak musíme udělat ještě více, než jim jen dát peníze na svačinu...a co by to mělo být nechám na vašem uvážení.....a rád se pustím do konstruktivní diskuze

4 0
možnosti
PK

Rozumím vam ale to téma je hodně široké. Já měl na mysli spíše situaci kdy podporujeme deti nezodpovědných za peníze tech zodpovědných. A také situaci kdy stát podporuje určíte skupiny lidi v tom mit deti i když oni sami na to prostě materiálne i intelektuálne nejsou zrali. Ano když je dítě na světe je třeba mu pomoci. Někdy je ale třeba tu spirálu ukončit. Za chvíli totiž nemusi byt k dispozici dostatek tech zodpovědných. A s diskusí rad souhlasim je asi nebude úplného on-line. :-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.