Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek fakt pěkný, jenom jste napsal jeden často uváděný omyl, že ti nepřizpůsobitelní Romové jsou tady u nás už 70 let a nic. Ono to tak úplně není. Druhou světovou jich u nás v Čechách přežilo jenom málo. A tyhle rodiny už jsou naprosto v pohodě. Pak jsou tady ti, kteří přišli v 50-tých letech ze Slovenska..byli přivezeni...aby osídlili pohraničí. Ti se částečně přizpůsobili. Ale největší problém je s těmi, kteří přišli ze Slovenska v době kolem rozdělení republiky. Ti šli za lepším. V Čechách byla sociální politika o něco štědřejší, tady dostali byt a dávky. Na Slovensku ještě i dnes existují gheta, která tady nikdy nebyla. Nemyslím vybydlená sídliště, ale opravdu gheta, domečky z vlnitého plechu, všude bahno, žádná hygiena a žádná škola. Slovákům se je nikdy nepovedlo dostat do školy všechny. Mnozí jsou negramotní. A mnozí z nich se nastěhovali sem za příbuznými a zůstali tady. Příbuzní z nich jsou sami nešťastní. Původní čeští cikáni jsou na ně naštvaní, ale ani oni si s nimi neví rady. Asi tak...

0 0
možnosti

Máte pravdu, stejný efekt by mělo být třeba volební právo dle odvedených daní. Ale hádejte která strana by přišla o voliče?

0 0
možnosti

V české republice téměř neexistuje rasismus.

0 0
možnosti

J26a67k24u25b 88M30a17c73h

18. 3. 2016 14:21

Proč se neziskoteroristi někdy nezaměřili na výchovu dětí v cikánských rodinách. Mají plno slintů o diskriminaci. Jestliže mám dítě, neučím ho základním hygienickým návykům, neučím ho k sociálnímu soužití s okolím a zanedbávám a de facto bráním jeho vzdělávání, těžce je pro budoucnost diskriminuji. To je ta pravá diskriminace,vychází přímo z cikánských rodin. Ze všech stran slyšíme- více učitelů, více péče romským dětem. To co vidí doma se počítá. Aby roztomilé dámy-a pánové z neziskovek seděli v romských rodinách a tam trousili své dobro, to ani náhodnou. Jen žvaní, kritizují, poučují a dobře žijí z peněz, které nevydělali- to totiž neumí. Žvanění je snadnější.

4 0
možnosti

Aniž bych chtěl agitovat, určité (netroufám si soudit jak veliké) procento Romů se dokázalo přizpůsobit natolik, že chodí do práce, děti do školy posílají, a nemají rádi, když jim někdo připomíná, že se narodili jako Romové.

A když z vlastní zkušenosti, že jste nikdy nepotkal v práci Roma, vyvozujete nějaký závěr, dotázal bych se. A s Polákem jste někdy pracoval? Já taky ne, naštěstí. Ale před několika desetiletími jsem bydlel na ubytovně jednoho strojírenského podniku a v pokoji zleva bydlela parta kopáčů a zedníků ze Slovenska, v pokoji z druhé strany parta montérů z Polska.

Hádejte, které z nich bych už nikdy v životě za sousedy nechtěl?

1 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že Poláků žije v ČR polovina až čtvrtina, než kolik Cikánů, nadto většina žije na Těšínsku, z demografického pohledu je pravděpodobnější potkat Cikána než Poláka; nadto pokud se Polák naučí perfektně česky, tak to o něm ani nemusíte vědět.

Ale jsem rád, že jsem nikdy nemusel bydlet na ubytovně.

1 0
možnosti

R^ Souhlas. Už jsem to zde psal; krátce po 89. jsem podnikal na stánku a vždy mně okradli cikáni. Od té doby jsem rasista(částečný). Ano, poznal jsem i poctivé a pracující, ale jsou ve svém etniku výraznou menšinou. A navíc, ti slušní a vzdělaní se svých straní a jsou to především oni, kteří by mohli s něčím pohnout.

20 let se sypou peníze do neziskovek a výsledek je žalostný. Cikáni jsou "silní" nejčastěji ve skupině atak je potřeba tu sílu ukázat. Pozitivní diskriminaci bych si přestavoval tak, že na úkor majority budou vytvořena pracovní místa a nabídnuta "nezaměstnaným". Nechceš pracovat, omezit dávky na "chleba a vodu", o děti se postarat v denních stacionářích, kde částečnou úhradu naplní i sebrané dětské přídavky.

Co myslíte, zbláznil by se Brusel?? Kdo chce konečně řešit cikánskou otázku, měl by mít "čistý stůl" a tvrdá data. Počet cikánů ve vězení, rovněž počet v produkčním věku na dávkách, speciální výukový režim pro děti atd.

Ale asi se toho při svém věku nedočkám. Škoda, vidět sci-fi v reálu, to by byl zážitek!

7 0
možnosti
Foto

Já jsem měla před 15ti lety malý obchod na Žižkově poblíž TV věže. Drobné krádeže zboží byly na denním pořádku, jednou jich přišlo víc, byli dospělí a ukradli celou kasu (prostě jí sebrali z pultu, urvali kabel a prchli). To byla poslední kapka. Teď tam je - jak jinak - vietnamská večerka.

0 0
možnosti

J43a14n 70R26á31ž

18. 3. 2016 10:14

Článek je dobrý, ale:

Kde kdo vybízí vsechny Cikány, nejenom Romy, aby se změnili, aby začali žít tak, jak se za staletí v Evropě občanské spolužití vyvinulo. Otázkou ale je, proč toho Cikáni nejsou a nechtějí být schopni Nepřizpůsobili se, i když jim hrozila za jejich chování za feudálů šibenice, v minulém režimu měli jen na vybranou vězení nebo zaměstnání, ale to nebylo přizpůsobení se, no a nyní mi řekněte jediný důvod, proč by se měli prizpusobit. Kdyby ano, museli by chodit do práce, museli by platit sociální a zdravotní pojištění, daně, nájemné, energie. Kdyby dělali binec, dostali by ve správním řízení pokutu, nedostali místo vybydleného bytu nový, nikdo by jim neomlouval jejich protispolečenské chovaní. Čili přizpůsobením se by se měli hůř, než se mají teď.

Vždyť by byli naprostí hlupáci, aby byli jako majorita. A to oni rozhodně nejsou!

4 0
možnosti

R^R^R^ perfektní. No nesouhlasím pouze s tou "bílou sociální pracovnicí" v Chánově, že by o ní pak psali v "Černé kronice" ;-O V rámci politické multi-lulti korektnosti by totiž o tom nepsali nikde;-D (Ale jinak se mi tento vtipný postřeh velmi líbil:-))

7 0
možnosti
Foto

ať příslušné úřady hledají důvod oné averse k tomuto segmentu našich občanů

1 0
možnosti

Ano, zcela s Vámi souhlasím. Pokud se má změnit náhled majoritní společnosti na Romy, pak v prvé řadě musí chtít sami Romové. Bude to běh na dlouhou trať, ale jen a jen jejich snaha může být v očích společností oceněna. Obávám se ovšem, že s jejich mentalitou a životním stylem je to spíše ve sféře sci-fi.

Ještě jsem neslyšel o případu, kdy by jakýkoliv zákon a jakékoliv represe donutili mít rád nějaké etnikum.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS