Klinika doufejme dodýchala.

10. 11. 2016 20:01:57
Opět tu máme jaksi bokem zmínku o pokračování jedné z populárních akcí letošního jara a léta a sice o kauze Klinika. Dle posledních informací už se ale osazenstvo Kliniky projevuje v trochu jiném světle.

Většina z nás asi celou kauzu zná, nicméně pro připomenutí. Budovu vlastnil stát prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Prázdná budova byla v roce 2014 obsazeny aktivisty a následně logicky několikrát vyklizena policií. Výše uvedený úřad však následně budovu aktivistům na rok zapůjčil. Po uplynutí této doby smlouvu neprodloužil což aktivisté nerespektovali. V této době byla kauza eskalována a prezentována ve stylu jak brutální policie nedopřeje sociální vyžití mladým lidem. V současné době má budova nového majitele, kterým je Správa železniční dopravní cesty. Reakce aktivistů je, cituji: „Rozhodli jsme se, že v budově zůstaneme. Myslíme si, že fungující autonomní sociální centrum má větší hodnotu pro městonež kanceláře SŽDC,“ řekla Jana Bednářová z kolektivu Kliniky.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/klinika-aktiviste-nechteji-opustit-db1-/praha-zpravy.aspx?c=A161110_112353_praha-zpravy_rsr

A teď si výše uvedené převedeme do srozumitelné řeči. To že aktivisté budou užívají nelegálně je jasné každému včetně jich samých. Proto v létě hráli na citovou notu, aby prostý fakt nelegálního užívání něčeho co jim nepatří překryli vyšším mravním principem sociální pospolitosti či dokonce bojem za svobodu kdovíčeho. Chápu že existují lidé, kteří to brali jako boj sluníček proti zlému státu a to v nich vyvolávalo sympatie.

Stávající vyjádření je ale v normální společnosti naprosto přes čáru. Ten dům má nového majitele a oni mu jej odmítají vydat, protože si MYSLÍ že to co v něm dělají je prospěšnější. Je to zhruba to samé, jako kdybychom se všichni rozhodli zabrat sousedovi zahradu pro pěstování zeleniny protože si myslíme, že je to prospěšnější než ty jeho okrasné záhonky. Tahle naprostá arogance k vlastnickému právu tu už jednou byla a trvalo 40 let se jí zbavit.

Další zajímavou věcí je jednání s těmito aktivisty. Vezměte si, že vás někdo požádá o peníze. Vy mu je půjčíte, ale když je má vrátit řekne si místo toho o další. Jaká bude asi vaše důvěra v tohoto člověka? Stát aktivistům vyšel hodně vstříc zapůjčením budovy. Nyní mu ji mohli vrátit a POTÉ se o ni znovu ucházet. Místo toho ji odmítají opustit a ještě stát vydírají. Ve slušné společnosti se s takovými lidmi nejedná, resp. pouze prostřednictvím policie.

Z výše uvedených důvodů doufám, že budova bude okamžitě vyklizena a předána legálnímu majiteli, který tam aktivisty už nepustí. Pravděpodobně to pro ně bude jedno z prvních setkání s realitou, kde si na své potřeby musíte vydělat a ne jen chodit s nataženou rukou a čekat kdo vám co dá.

Milí aktivisté mějte si třeba osm klinik, ale za své. Kupte si starší dům, opravte jej a otevřete si tam další Kliniku. Nechtějte ale, aby vám ji kupoval magistrát, protože ten tak činí z našich daní, což je pravděpodobně něco, co za vás dosud platil zase jen ten stát, takže my ostatní.

Autor: Petr Klouček | čtvrtek 10.11.2016 20:01 | karma článku: 41.93 | přečteno: 1876x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.06 | Přečteno: 751 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.53 | Přečteno: 2781 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.38 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 57 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1879
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...