Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dvě dobré a jedná děsivá aneb nemáme jen práva, ale i povinnosti.

Dvě zprávy z poslední doby mě potěšily. Přivedly na myšlenku, že náš právní systém přestává tak okatě nahrávat zmetkům. A pak přišla další, u které jsem si říkal že i tak nás ještě čeká dlouhá cesta.

Zprávy které mě potěšily jsou o pozitivním signálu, který náš právní stát vysílá mezi lid (konečně). Nicméně i zde je ještě hodně co dohánět. A nyní konkrétně.

První pozitivní zprávou je osvobození člověka, kterého na jeho pozemku, v jeho domě přepadl zloděj. Přepadený se bránil nožem a násilník na následky zranění zemřel. Soud tohoto muže nakonec naštěstí osvobodil. Taková zpráva je myslím daleko prospěšnější, než informace o tom, co vše musí člověk předem zvážit, než se začne bránit. Doufám jen, že se brzy objeví i článek se stejným závěrem, jen bude místo nože použita střelná zbraň. Krátce řečeno - můj dům můj hrad. Ono se to nezdá, ale takovéto zprávy jsou důležité. Možná si různé kriminální živly uvědomí, že to kradení se až tak úplně nevyplácí. Samozřejmě ne všichni, ale i počet těch nechápavých by mohl být výše uvedeným způsobem redukován.

Druhou pozitivní zprávou bylo osvobození policisty, který při zásahu zabil ženu. Zní to hrozivě ale pro připomenutí. Snažil se zastavit kradené auto. Vozidlo řídil dvacetkrát trestaný zfetovaný recidivista a na výzvu policisty k zastavení zareagoval pokusem policistu přejet. Policista následně použil zcela v souladu se zákonem zbraň a bohužel při tom zastřelil ženu, která s oním recidivistou v autě cestovala. Tato spolujezdkyně byl pravděpodobně také pod vlivem a navíc se ve voze snažila schovat (dle výpovědi svědků). Krom toho pokud byla svéprávná musela vědět, s kým a v jakém autě sedí.

Zpráva by mohla být ještě pozitivnější, kdyby za ono úmrtí byl trestán pouze narkoman. Pokud totiž někdo neuposlechne výzvu policie a vystaví osoby které s ním cestují nebezpečí, dělá z nich (ne)dobrovolné rukojmí a měl by nést i případné následky. Takže za vraždu měli soudit toho narkomana, (který je nyní bohužel na podmínku venku).

Soudkyně u výše uvedeného případu velmi trefně poznamenala, že lidé si nárokují práva, ale zapomínají na povinnosti.

A tohle je základní kámen úrazu, kde je třeba hodně co dohánět. Totiž krom výše uvedených závěrů soudu byl publikován i rozsudek v jiném případu. Šestadvacetiletá matka tří dětí utýrala své čtvrté dítě. Udělala to tak, že kojence krmila vodou a moukou a když křičel hlady bila jej a třásla s ním tak silně, že na následky zranění zemřel. U soudu se snažila vinu svalit na své předchozí děti. Těm je ale do čtyř let a i fyzicky je vyloučené aby toto spáchali. Přestože byla pod dohledem sociálního úřadu, přestože měla chodit na pravidelné kontroly k lékaři (kojenci bylo osm měsíců a byl silně podvyživený). Pro úplnost manžel by samozřejmě ve vězení a zbylé děti krmila rozmačkanými brambory, které kojenec logicky nechtěl tak proto voda a mouka.

Říkáte si že ta ženská musela být buď blázen nebo naprosto hloupá? A ano ta druhá varianta je správně, žena má IQ kolem 60 a trpí tedy lehkou mentální retardací. Dali by jste takové ženě řidičák? Nechali by jste ji uspět u žádosti o zbrojní pas? Ne, ale s dítětem je to jiné, na to má vzhledem k našim sluníčkovým neziskovým ochráncům lidských práv nárok. A bohužel zde stoprocentně platí, že dítě si umí udělat každý blbec, ale vychovat jej umí jen někdo.

A řešení? Tedy pokud nejsi nebezpečný pro své okolí tak ok žij si jak umíš. Ale protože evidentně nejsi schopen postarat se úplně sám o sebe neměla by ti být dána možnost se množit. Proč? Pro ilustraci - člověk v tomto pásmu inteligence dosahuje v dospělosti úrovně 10-ti letého dítěte. A může se desetileté dítě postarat o jiné dítě?

No a pokud se situace nechala zajít tak daleko, tak tady už nemá cenu řešit nějakou nápravu. Dítě bylo utýráno rodičem a to znamená, že tomu kdo jej zabil stoprocentně bezvýhradně a oddaně věřilo. A v tom je naprostá zvrácenost a odpornost takového činu. Stejně jako na úmyslném zabití dítěte obecně. Můžeme polemizovat o spoustě věcí ale pokud někdo úmyslně utýrá dítě ztrácí tím právo na to mít další a měl by ztratit právo i na život.

Závěrem tedy - nechce se mi věřit, že tuto mentální retardaci "objevili" lékaři až nyní. Pravděpodobně to věděli všichni, ale na zavření do ústavu to asi nebylo, tak se čekalo na průšvih. A ten bohužel přišel v takto hrůzyplné podobě. Psychotesty máme na spoustu blbostí jen u této základní věci se pořád bojíme. Samozřejmě je nesmysl poslat na psychotesty každého kdo chce mít dítě, jde jen o to mít tu možnost v případě, kdy například lékař nebo sociální pracovník vidí, že něco není v pořádku. A pak mít také nástroj na možná řešení této situace včetně toho nejradikálnějšího. I kdyby to zachránilo jediné dítě mělo by to smysl.

 

Autor: Petr Klouček | čtvrtek 31.3.2016 20:32 | karma článku: 23,71 | přečteno: 776x
  • Další články autora

Petr Klouček

Novoroční manifest zdravého rozumu.

Civilizace si po dosažení určitého stupně blahobytu může dovolit zabývat se různými myšlenkami. Bohužel to může dospět tak daleko, že se začne zabývat i nesmysly. A pak je třeba aby někdo řekl - pozor, už začínáte blbnout.

1.1.2019 v 18:22 | Karma: 36,81 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Uprchlík měl jen 7 000 - chudák...

Já už opravdu nevím, jestli si z nás dělají novináři blázny. Jinak si neumím vysvětlit následující článek.

30.11.2016 v 22:10 | Karma: 45,21 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Ortel vs. Banga - ukázka.

Porovnejme si tvorbu pánů Ortela a Bangy a řekněme si - co je nám bližší? Pokud to ovšem stihneme, než nás smete sluníčkový proud.

29.11.2016 v 20:21 | Karma: 46,94 | Přečteno: 9774x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

V Česku nejsou rovné šance pro chudé děti - díky socialismu.

Reaguji na článek paní Marksové-Tominové a předem se omlouvám za možné chyby. Nepíši jej s rozmyslem, ale v prvotním návalu emocí, které ve mně tato dáma se svými více či méně nereálnými výplody vyvolává.

15.11.2016 v 21:42 | Karma: 44,36 | Přečteno: 5012x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Klinika doufejme dodýchala.

Opět tu máme jaksi bokem zmínku o pokračování jedné z populárních akcí letošního jara a léta a sice o kauze Klinika. Dle posledních informací už se ale osazenstvo Kliniky projevuje v trochu jiném světle.

10.11.2016 v 20:01 | Karma: 41,93 | Přečteno: 1876x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.