Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Majklova_proxy

2. 11. 2008 21:45
A jeste douska:

Pokud bude znacka docasna neboprenosna, nekdo ji bude muset umistit. Aby to melo smysl, je treba ji umistit kdyz zacina snezit, driv, nez se silnice stane neprujezdnou. V praxi si dovedu predstavit nasledujici situace:

- znacka jeste neni umistena tam, kde je ji treba

- znacka je tam, kde treba neni (nekdo ji zapomnel odnest - to znamena rejzoviste pro MP.

-

Nedovedu si predstavit, ze bych na strankach ministerstva nasel aktualni info o umisteni vsech techto znacek. Vy ano? Jinymi slovy, znacka oklikou (a velmi nesikovne) zaklada povinnost zimniho obuti od listopadu do dubna.

0 0
možnosti

Petr Kloucek

3. 11. 2008 22:20
Re: A jeste douska:

Jsi to nedočetl. Ta značka tam je pořád, ale její platnost je omezena klimatickými podmínkami.

0 0
možnosti

rozbor

2. 11. 2008 11:00
perla

Víte,mně to připadá jako u blbejch.Je tady 4mil.důchodců a proč oni nemají mít auto?Argumentace ve vašem článku je zcela mimo.Vy třeba máte peníze na gumy,ale s tím vzorkem to fakt mohl vymyslet blbec.4 mil vzorku,tak to je tak hnusné,že to nemá obdobu.Vzhledem k tomu,že ta kryze bude trvat 2 roky a výrobci nemají práci,na nová auta nebude,tak proč mi Češi nepříjdeme na něco jiného.Continentále,neboj,práci mít budeš.Nyní pouze na vyhrazených úsecích,ale když nebudou penízky,tak to zavedeme celorepublikově.Hlavně u těch náklaďáků to bude bezva kšeft.tam obutí stojí 40 000,-,tak to roztočíme,ne?

0 0
možnosti

Petr Kloucek

2. 11. 2008 21:19
Re: perla

Vy mi opravdu chcete s vážnou tváří tvrdit, že pro důchodce je investice cca 4 tis. do zimních kol (zkušenost) tak vysoká, že si kvůli ní nekoupí auto, pokud na něj mají????

0 0
možnosti

Radek0075

2. 11. 2008 9:49
Dotaz pro autora.

Jak to mají řešit řidiči kamionu, kteří jedou třeba z Portugalska?

0 0
možnosti

MiroTR

2. 11. 2008 10:08
Re: Dotaz pro autora.

No a jak to řeší třeba v Rakousku při průjezdu přes Alpy, nebo u nich přes Pyreneje ?  Zimní výbavou. To je překvapení, co ? :-)

0 0
možnosti

Linde CZ

1. 11. 2008 23:38
Me na tom akorat prijde zcestne...

..ze neexistuji alternativy. Znacka ktera me donuti misto po D1 jet po okreskach - ok. Ale kdyz se o povinne zimni vybave dozvim na miste, kde uz se stejne neda nic delat, je to celkem na houbec. Jinak typicka situace z patku 31.10. - vyrazil jsem jeste na letnich, v noci 0 stupnu, chvilema skocil teplomer dokonce na -1. Po nejake dobe postupne az 6 stupnu, po cca hodine (po rozedneni) 8 stupnu, pozdej dopoledne 16 stupnu (to uz jsem byl daleko za hranicema, ovsem). Podle zakona jsem mel dostat pokutu (tedy byt to o den pozdej a na oznacenem useku), podle zdraveho rozumu nemelo cenu zimni kola zatim obouvat a nicit. Podle me je blbost kvuli kolisani teploty den/noc delat nejaka generalni opatreni. Spravne by melo byt - ted je vic jak 3 stupne, muzete i s letnima pokracovat rovne, je min jak 3 stupne, odbocte a jedte po specialnich znackach 20 km, pak se vratte na dalnici (bez ohledu na to, jake je datum).

0 0
možnosti

Linde CZ

1. 11. 2008 23:39
Re: Me na tom akorat prijde zcestne...

napriklad.

.

Divocina se kterou jsou znacky zavadene mi pripomina komedii s 50kou v obci a nulovou toleranci, kdy policajti davali flastr za 53km/h v mistech, kde za par tydnu souplo mesto znacku se sedmdesatkou. A pirati blbnuli nerusene dal, protoze pro opravdovy hazard se nic zasadniho nezmenilo.

.

Pro rejpaly - az je opravdova zima, prezouvam, a za rychlost jsem nikdy pokutu platit nemusel.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

1. 11. 2008 23:01
Spravne, soudruhu!

...aby to nevypadalo, ze nic nedelame, vymyslime novou znacku. Ze je to cesky unikat, na to se*e pes. Kdy je zima urcime uredne, a je to. Lidi jsou bezmozci co nevi, jak obout auto, takze to skousnou bez problemu (a kdyz ne, pekne se prohnou). Vzdyt je to pro jejich bezpecnos! Kdyby to melo zachranit jeden jedinej zivot!

-

Mimochodem, coze je to presne ta ¨zimni vybava¨?

-

A pro oziveni hypoteticka story zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008101401

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

1. 11. 2008 22:07
Spravne, soudruhu

Ja jsem pro naprosty zakaz jezdeni v zime. Nejvetsiho bezpeci dosahneme, kdyz budeme chodit pesky, na nohou povinne horolezecke macky az do konce dubna. Ale musi na to byt zakon! Jinak to nejde.

-

Clovek odkojeny socialismem zna jen jednu formu motivace - prikaz/zakaz, ktery prijde (legalne, nebo nelegalne, to je jedno) shora. A tak to ma byt...

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.