Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mh_ringo

24. 6. 2008 12:06
Tahle stavka je pochybna

uz jen z toho proincipu, ze jako zamestnanec clovek muze stavkovat, v ramci sve firmy, v ramci sve odborove organizace ve firme, pokud neni spokojen s pristupem zamestnavatele te konkretni firmy (vyse platu, pracovni podminky, bezpecnost prace, placeni prescasu a pod.), nikoliv vsak politicky a celorepublikove proti zakonum ktere navrhuje vlada CR. Proti tem nemuze stavkovat. Proti tem muze maxcimalne demonstrovat. A to o dovolene, neplacenem volnu nebo po pracovni dobe. Jinak je to proste Acko.

0 0
možnosti

othoma

24. 6. 2008 13:30
Re: Tahle stavka je pochybna

a která firma  platí zdravotníky a učitele ?;-D  A proč asi existuje ta konfederace odborových svazů - Aby se mohlo stávkovat jen v jedné firmě ?;-D ;-D 

0 0
možnosti

-MDA-

20. 6. 2008 21:59
Politik je odpovědný svému voliči

Velmi často jsem slýchal, že pokud nepůjdu k volbám, nahrávám komunistům. Velmi často jsem slýchal, že když nebudu volit, nemám, co kafrat. A teď tu čtu, že když už jsem odvolil, tak mám držet ústa. Tak to prrrr! Politik je mně odpovědný, protože jsem ho volil. Pokud nemám vyhnutí a nechce mě slyšet, musím se mu ozvat z davu stávkujících. Stávka bývá bolestivá. Pohárek vody přetekl v mnoha oblastech naší společnosti. Pánbůhzaplať za právo na stávku. Ještě bych doplnil právo na defenestraci ;-).

0 0
možnosti

Petr Kloucek

20. 6. 2008 22:10
Re: Politik je odpovědný svému voliči

Toto právo vám neupírám, máte jej jako svobodný občan vystupující sám za sebe. Nemá jej odborová organizace vystupující za všechny své členy.

0 0
možnosti

Petr Kloucek

20. 6. 2008 21:29
Podstata.

Kdyby bývalé levicové vlády netrávily svůj čas řešením vlastních korupčních afér a věnovaly se své činnosti mohly být reformy hotovy. Protože nejsou a náš stát je navíc zadlužen je třeba je udělat nyní.

Bohužel to díky odkladům víc bolí, ale oddalovat je dál je nezodpovědné. Debata o nich se může vést prostřednictvím volených zástupců či nezávislých demonstrací. Ty by teoreticky mohla svolat i levice, ale moc dobře ví proč to nedělá - takhle demokracie nefunguje. I levice ví že jsou reformy potřeba a moc nečeří vodu, protože nemá co nabídnout.

Takže vezme odboráře, nakuká jim pár vzletných hesel o ožebračován národa a se spoléháním na jejich nevzdělanosta je nechá udělat špinavou práci. A spousta lidí jí to žere. Bohužel si odborářští bossové pod příslibem vysoké publicity a šance na znovuzvolení vzali velké sousto a myslím že tvrdě narazí.

0 0
možnosti

Petr Kloucek

20. 6. 2008 21:25
Chyba.

Když čtu diskusi myslím že někteří diskutující nechápou podstatu věci.

Totiž pokud by se sešli lidé spontánně vyjádřit nesouhlas se současnou politikou bylo by to legální.

Pokud by toto svolala opoziční strana i taková demonstrace by se dala pochopit.

Pokud ale toto iniciuje sdružení založené za naprosto jiným účelem, do kterého lidé vstupují kvůli ochraně svých zaměstaneckých práv a které si svým jednáním bere násilím tisíce občanů kteří s ním nesouhlasí je to špatně. Resp. toto združení je z titulu svého právního statutu vázáno určitými zákony. Tyto zákony nyní porušuje. Zákon LZPS upřesňuje, nepopírá tudíž nelze uplatnit právo vyšší právní síly.

Podle stejné logiky by mohl spolek včelařů spolat demonstraci za snížení daní na med a zablokovat hraniční přechody.

0 0
možnosti

honzajaka

20. 6. 2008 17:07
Popravdě

si Vás dokážu představit pane Kloučku, jak se slzami v očích mažete ty nádherné řádky, jak rozmáznete ČSSD a Paroubka. Dokážu si představit ten koncept, až se srdce směje, každé druhé slovo je buď prasopes, nebo ksčssd pak tři, ne hned šest vykřičníků a nakonec z toho je nějaké suché právní tvrzení, které nikomu nic neřekne a navíc to máte špatně, ta "nezákonnost" je jen za určitých podmínek, na to jste trochu zapoměl.

0 0
možnosti

Petr Kloucek

20. 6. 2008 21:12
Re: Popravdě

Pane Honzojaku (zajímavý nick) kde jste v mých článcích viděl slova jako prasopes či spousty vykřičníků? Víte tomuhle se říká metoda zpětné projekce - podle sebe soudím tebe.

Pokud vám tohle nic neřeklo je pravděpodobně chyba na vašem přijímači a co se týče té nezákonnosti byl bych rád kdyby jste jen tak neplácal a své tvrzení doložil.

0 0
možnosti

ozdoba

20. 6. 2008 8:57
pane Kloučku, já bych se nepídil

po právním výkladu o možnostech této stávky..!!! Stejně, jak vidíte, se najde dost magorů, kteří si to vysvětlí a přizpůsobí ke svému prospěchu. To je jako s tím irským veto LS..??!!

Já bych to spíš řešil tzv. antistávkou, resp. stávkou na podporu vlády a jejích reforem. A to by se asi levičáci divili... Jestli se teď Štěchovi sejde pár tisíc lidí, protože většina to chce řešit jen symbolicky ( taky hezké), tak nás by byly asi desítky tisíc....

Jinak myslím, že tento humbuk opravdu skončí fiaskem: přijde málo lidí, televizní štáby si toho všimnou jen okrajově a večer to zařadí někam až na konec zpráv a vláda, ta ani neotevře okna ve "strakovce". A když, tak jen aby vyvětrala.... R^;-DR^

0 0
možnosti

Sampis

20. 6. 2008 9:24
Re: pane Kloučku, já bych se nepídil

Whauuu, to je hláška. Tak jen do toho prosím. Věřím tomu, že by vás bylo desítky. To ano.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

20. 6. 2008 8:04
Pane autore

nesouhlasím, stávka zákonná je, bohužel. :-/

0 0
možnosti

vodní želva

20. 6. 2008 8:08
Re: Pane autore

R^

0 0
možnosti

vodní želva

20. 6. 2008 8:02
Tyhle lidi miluju

Člověk, který nemá právní vzdělání se pustí do právního rozboru nějaké situace, ačkoli o teorii práva neví vůbec nic a když už se do toho pustí, tak si vybere to "nejlehčí téma", tedy Ústavu a Listinu základních práv a svobod. 

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

20. 6. 2008 8:03
Re: Tyhle lidi miluju

;-D

0 0
možnosti

madqwert

19. 6. 2008 23:17
to ze zakon neupravuje jinou stavku nez pri kolektivnim

vyjednavani neznamena, ze je tato stavka protiustavni... o tom by musel rozhodnout ustavni soud... listina zakladnich prav je nadrazena vsem zakonum, tj. kdyz ustavni soud rekne, ze to zakon upravuje nedostatecne, pak je stavka v poradku, at se deje co deje... pravnici o vysledku pripadne pravni pre, ktera by nastala u ustavniho soudu nemaji jasno ;-D

0 0
možnosti

Petr Kloucek

20. 6. 2008 21:06
Re: to ze zakon neupravuje jinou stavku nez pri kolektivnim

Co tím chtěl básník říci? Z toho co píšete vyplývá, že nevylučujete to co píšu já.

0 0
možnosti

adviser

19. 6. 2008 22:38
Stávky a LZPS

Proč by stávky měly řídit pouze zákonnými podmínkami? To by jaksi vývoj ustrnul.

Když už takto žvaníte o totalizaci a obcházení demokracie, vzpomeňte si co se dělo 27.11.1989. Podle vašeho výkladu rozhodně nic, co by povoloval tehdejší právní řád a přesto tehdejší událost (spolu s dalšími) vám umožnila nyní psát beztrestně vaše plky.

Bez ohledu na výše napsané s výstražnou stávkou jako protivládním protestem rovněž nesouhlasím, ale jen z toho důvodu, že takovýto protest patří na veřejné místo a ne do zaměstnání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.