Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Lumenn-verya

29. 7. 2008 0:18
Souhlas

víc říci nemůžu

0 0
možnosti
AH

nyny.

10. 6. 2008 17:01
všechno je to jen a jen o mizerných zákonech

a hlavně nechuti politiků chránit lidi. Stát, kde se pod pojmem výjimečný trest nebo doživotí rozumí směšných 30 let se pak nemůže divit. Doživotí má být doživotí, jsou zkrátka lidi, kteří jsou trvalou hrozbou pro společnost a nikdy by se do ní neměli vpouštět, na to ale zákony neopamatují. Pokud měl někdo mít ústavní léčbu, pak by skutečnost, že na ní přestal docházet, měla být trestným činem a šup do basy, pokud byl vyhodnocen jako společnosti nebezpečný.A proč tresty koneckonců nesčítat...jenže to by politici museli chtít, já bych se konečně ani nedivila, kdyby u takových extrémních případů vzali lidi zákon do svých rukou.

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

10. 6. 2008 22:07
Re: všechno je to jen a jen o mizerných zákonech

Té poslední větě bych se nedivil také.

Víte on je skutečně velký problém v izolaci těch deviantů, nemocnice není vězení. Nicméně se blýská na lepší časy, protože asi za půl roku má být v ČR vybudován retenční ústav (nevím jestli název píšu přesně), právě pro tyto lidi. Nevím proč minulá vláda v tomto směru nekonala, ale problém se vleče již dost dlouho.

Co se trestu smrti týče to je bohužel z velké části dílo EU, nicméně se jí bohužel začíná politika přílišné tolerance celkem tvrdě vracet, tak kdo ví, možná že procitne.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

10. 6. 2008 14:34
Kdyby vrah malého Jakuba

dostal včas trest smrti,  mohl  Jakoubek ještě žít.  Vrahem je i ten, který pedofila pustil na svobodu. 

0 0
možnosti
JC

Jarcho

10. 6. 2008 10:04
Kdyby pedofilie nebyla trestná,

nebyla by provázena tolika vraždami.

(Tím se nedomáhám legalizace pedofilie - to rozhodně ne, protože jsem i proti homosexuálním manželstvím, úchylka jako úchylka.)

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

10. 6. 2008 22:04
Re: Kdyby pedofilie nebyla trestná,

To jste trochu ujel, dostáváte se do oblasti práv dětí a ty jsou myslím přednější než ukojení pedofila. Nicméně se uvažovalo o legalizaci dětské pornografie prorot aby tito lidé měli určitý ventil. Resp. některé státy mají povolen její prodej, ne výrobu. Argumentuje se tím, že děti které zde účinkují nejsou žádná donucená neviňátka. To je ale dle mého názoru vytloukání klínu klínem. Totiž jde o to, že každý pedofil který svou deviaci nezvládá se může necha vykastrovat a tím tuto potřebu značně utlumit. Tohle bych řešil, legalizace pedofilie je zcestná.

A co se homosexuálů týče jsem tolerantní, neboť je toto rozšířené i ve zvířecí říši. Církev se to sice pokoušela staletí vyvrátit, nicméně to není jediná věc ve které se dost sekla.

0 0
možnosti
B

bijec_vsech_tupcu

10. 6. 2008 9:24
Dovolim

si citovat slova reditele pardubicke veznice, ktera pronesl pri exkurzi pred nekolika lety: " Lide, kteri  zde jsou, byli potrestani a odsouzeni  ke trestu odneni svobody. Jeho smyslem je  izolovat tyto jedince od  spolecnosti a pokusit se o jejich napravu.  Smyslem  vezenskeho zarizeni neni  jim zivot  v nasem narizeni  jeste jakkoliv zneprijemnovat .  Povazte jakou mate sanci resocializovat jedince, kteremu nabidnete moznost se vzdelavat a dalsi moznosti, a jakou sanci na resocializaci ma  clovek, kdyz ho budete  uchovavat  v kobkach, samotkach  a podrobovat mucenim a podobne. " A  ma pravdu.

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

10. 6. 2008 21:57
Re: Dovolim

Ano já s Vámi souhlasím. Nicméně jsem nepsal nic o tom, že by měli být vězni mučeni. Psal jsem o tom, že bych s jejich nápravou počítal v situaci, kdy by bylo možné odčinit to co napáchali. Pak jsou slova onoho ředitele naprosto na místě. 

Já se ovšem zamýšlím nad tím, jaký důvodu má společnost pro resocializaci vraha. Kde jsou práva oné oběti? Proč má společnost vynakládat prostředky a úsilí na jeho nápravu, když on tak zásadně porušil práva oběti?

0 0
možnosti
-

-fh-

10. 6. 2008 8:45
náprava

V tomto případě stejně jako u níže popisovaných řidičů selhává jiná stránka společnosti než trest a náprava.

0 0
možnosti
PM

VitaminS

10. 6. 2008 8:18
Souhlas

Bohužel v dnešní době se strašně dbá, aby se náhodou neomezila práva lumpa.

- proč přisuzovat lidská práva někomu, kdo je sám neuznává

- není důvod je zavírat do fešáckýho kriminálu, stojí to peníze (4 stěny, postel, úplně stačí, přes den povinná práce, aby bylo z čeho splatit škody)

- stejná aféra s Guantanámem: Když holt někdo bojuje proti západním hodnotám a chce zničit západní kulturu, tak nemůže počítat s nějakými extra právy, když on je potažmu taky neuznává.

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

10. 6. 2008 21:52
Re: Souhlas

Tu první větu jste vystihl, proč přisuzovat práva někomu, kdo je neuznává. O tom to celé je, ale vidíte z některých příspěvků, že by se pisatelé nejspíš nechali raději zabít.

0 0
možnosti
S

strelak

10. 6. 2008 4:17
můj názor

Já plně souhlasím s názorem autora, pro tyto druhy trestných činů není žédné omlouvání možné a  jejich pachatelé by měli být likvidováni bez slitování. lidí je  dost a na nějaké desítce bestií nemusí níikomu moc záležet.   na silnicích skutečně umírá zbytečně moc nevinných  a pro nás ostatní je to pouze zpráva z bulváru, ale zde se  oháníme  termíny  justičních omylů a nemocných lidí.  Určitě je dnes  stav  v dokazování takovýchto závažných trestných činů na takové úrovni ,že  k justičním omylům moc  docházet nemůže ale v těchto diskusích  je často operováno právě touto možností. je vlastně směšné že za vraždu mohu dostat jako její pachatel třeba pouhých 12 let vězení, to je brnkačka  při dnešním výkonu trestu Za úmyslné  zabití by měl být prostě ukládán  trest smrti pro pachatele. a  ono se ukáže poměrně brzo jaký by to  byl pro další  uchazeče  varující  signál.

0 0
možnosti
S

Sampis

10. 6. 2008 7:43
Re: můj názor

"12 let vězení, to je brnkačka  při dnešním výkonu" - jasně, odsedíte si svých dvanáct a vrátíte se spátky k dětem, manželce, rodině, přátelům a ke kolegům na pracoviště.

"Za úmyslné  zabití by měl být prostě ukládán  trest smrti pro

pachatele. a  ono se ukáže poměrně brzo jaký by to  byl pro další 

uchazeče  varující  signál." - tyto pokusy jsou již od starověku a nikdy nevedly k vám zmiňovanému efetku. Odtud lze usoudit, že o věci nemáte elementární přehled, ale stavíte na svých mylných dojmech.  Trest smrti je dobrý jen pro ukojení krvežíznivosti davu.

0 0
možnosti

sveter

10. 6. 2008 2:40
Justiční omyl, atd...

Rád bych sdílel váš optimismus týkající se moderních technologií, ale nikdy nebudte schopen možnost justičního omylu (vraždy) vyloučit.

Vaše rétorika, kdy například mluvíte o cílené likvidaci určitých skupin obyvatel mi připomíná rétoriku Josepha Goebelse. Z vašeho příspěvku mám dojem, že jste jako mnozí idnesáčtí blogeři podlehl mediální propagandě a na základě jednoho zančně medializovaného případu se nechal naprosto zfanatizovat. Zkuste se zamyslet, nakolik s vámi v tomto případě média manipulují... Zkuste se zamyslet nad tím, zda-li byste náhodou nemluvil podobně o likvidaci určité skupiny lidí například během Hilsneriády...

0 0
možnosti
V

viracocha

10. 6. 2008 2:05
Proc ten fanatismus?

Deviant je nemocny,nikoli bestie. Je treba ho lecit,pri neuspechu izolovat. Nicmene takove ciny jako v H B jsou vyjimecne,nepovazuji za nutne je resit tak fanaticky. Mame jine problemy,napr.na silnici umiraji 3 lidi denne

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.