Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir

5. 4. 2008 6:39
Nikoliv penzijní reforma,ale

jjejí výsledek může snad být "prostředkem, který je schopen zaručit důstojné prožití stáří a zároveň fungování státní ekonomiky."  Ale přitom vůbec není zapotřebí. Dnes jak je ten systém nastaven, tak je vysoce hospodárný a vede konec konců v perspektivě k rovnému důchodu. Kdo chce se mít lepší, musí si spořit.   

2)současný penzijní systém je i není součástí státního rozpotu. Je spíše toliko součástí veřejných rozpočtů

4) Těch pět penzijních fondů může být kdykoliv pod jakoukoliv záminkou znárodněno. A nebo naopak zcela se státnímu dozoru vymknout. Kde jsou peníze, tam jsou lupiči. A v tomto případě se o tom, že jste oloupen, můžete dozvědět až po 40 letech. Jedinou prověrkou důvěryhodnosti je zde schonost vyplácet penze.  

5) Demografický vývoj klade limity fungování jakémukoliv penzijnímu systému. Nač vám budou prostředky ve fondu, když si za ně nic nekoupíte, protože je nikdo nevyrobí. Představte si situaci po dvaceti letech, kdyby se od nynějška přestaly rodit děti. .

0 0
možnosti

dutina

5. 4. 2008 8:54
Re: Nikoliv penzijní reforma,ale

Takže pokud by došly peníze určené na důcody tak by důchodci nedostali důchod? Ty jsi chytrý jak rádio.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

5. 4. 2008 2:18
Klikám na karmu

Za snahu. Ovšem jediný pravdivý je druhý odstavec. Pravice chce reformu, levice zvýšit porodnost. Pravdu má levice, ať se to komu líbí nebo ne. Otázka - k čemu mi budou miliony na kontech, když budou všichni v důchodu, čili nikdo nebude pracovat a tvořit produkt. To bude fungovat jako v pohádce "Oslíčku otřes se" ?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS