Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Petr Kloucek

31. 3. 2008 23:31
Pro vysvětlení.

Příklad který jsem použil je poněkud zavádějící uznávám, nicméně pokusím se vysvětlit.

Nejsem pro přikazování toho, co má kdo dělat v soukromém sektoru. To je skutečně každého věc. Nicméně by se nikdo neměl dopouštět jednání ohrožující druhé. Kouření tímto jednáním je (viz. odkaz na konci diskuze). Co se restaurací týče jako kompromis bych viděl povinné nařízení o zákazu kouření v době oběda. To i do kuřáckých restaurací chodí ti, kteří by do nich jinak nešli. A opět základem je že normální je nekouření, ne naopak (tam potom pasuje ten příměr s reproduktorem). Pak už jde člověk do restaurace dle svých potřeb a preferencí.

A vážení kuřáci odpustili by jste řidiči který by přejel vašeho blízkého? Tohle totiž po nás nekuřácích chcete, když jeden z nás zemře na následky pasivního kouření. Opět tato souvislost je vědecky prokázaná přes zatvrzelé papouškování nesmyslů některých diskutujících.

Navíc jak říkám, slušný kuřák ví kdy si má zapálit, neslušného je třeba tomu přinucením naučit.

0 0
možnosti
V

vypitej_caj

31. 3. 2008 23:16
pasivni koureni

docela by me zajimalo kolika nekurakum pasivni koureni nejak vyrazne uskodilo.... a kolika to jen tak obycejne smrdi...)))

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

2. 4. 2008 22:47
Re: pasivni koureni

Opět doporučuji link na konci diskuze. Každý doktor vám řekne, že rakovinu plic může způsobit i pasivní kouření (v celkovém počtu ji má cca 15% nekuřáků). Z toho mi do smíchu moc není.

0 0
možnosti
V

vypitej_caj

31. 3. 2008 23:08
furt dokola...

je to uz fak docela nuda...

jeste jsem nevidel nejakej clanek, kde by se kurak pozastavoval nad tim... ze v nejake nekuracke hospode nemohl kourit... kuraci kdyz jdou do nekuracke hospody tak tam nekouri... chodi pred hospodu... berou to jako fakt... nevim, kde se furt bere v nekuracich ta umanutost, ze by kuraci v kuracke hospode nemeli kourit...

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

1. 4. 2008 15:02
Re: furt dokola...

R^

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

31. 3. 2008 12:57
část 1

Znovu chci nekuřákům zdůraznit, že na hospodu (restauraci) a to jak kuřáckou, tak nekuřáckou žádný právní nebo dokonce ústavní nárok NEMAJÍ. Je to služba jako kterákoliv jiná. Je jen a jen na podnikateli, zda tuto hospodu otevře (jakoukoliv) nebo zavře. Tzn. že se vám může stát, že nejbližší hospodu budete mít teoreticky třeba 20 km daleko. To ale bude jen a jen váš problém. Může se i stát, že kuřák bude mít za rohem hospodu nekuřáckou, ale do kuřácké to bude mít 20 min pěšky. To samé, ale obráceně se může stát i nekuřákovi. Oběma se může stát, že mají hlad, ale majitel hospody za rohem usoudil, že ve svém podniku vařit nebude, takže prostě budete muset jinam, tam kde se vaří.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

31. 3. 2008 12:59
Část 2

Majitel sám rozhodne i o jiných věcech. Např. o tom, zda se v jeho hospodě bude kouřit nebo ne, jaký druh piva a za kolik bude čepovat, od kolika do kolika bude otevřeno a o mnoha dalších věcech. Je na vás, zda za těchto podmínek tuto službu využijete nebo budete hledat službu jinou (hospodu nekuřáckou, s jiným druhem piva, s jinou cenou za pivo, vyvařující atd., atd.) Tak co vám na tom není pořád jasné? Pokud nekuřák dobrovolně navštěvuje hospodu, kde se kouří, i když mu to smrdí, škodí to jeho zdraví, vadí mu to, tak není normální a měl by navštívit odborného lékaře.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

31. 3. 2008 12:56
Pořád dokola...

Pořád dokola: Práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého. To je nic neříkající fráze, kterou někteří hloupějjší pořád opakují.  Jak ctíte práva chodců, když startujete svá auta? jaká práva mám na sjezdovce, na kterou si stoupne kdokoliv v jakémkoliv stavu a bude sjídět dolů? Jaká práva mám na diskotéce, kde chci mít klid a oni tam hlastě hrají. Jaké právo mám, pokud do práce chodím kolem kravína? Nezapomněli jste na právo jít jinam nebo někam nejít vůbec? 8-o

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

31. 3. 2008 23:12
Re: Pořád dokola...

Ta nic neříkající fráze je základním kamenem demokracie. To že ji neznáte a myslíte že ji opakují hloupější na tom nic nemění.

Řidič který porazí chodce či nezodpovědný lyžař je za svou činnost trestán. Vy chodíte na diskotéku kvůli klidu?;-D Tohle je typická demagogická snuška blábolů. Hudba nebo kravín nikoho nezabily, cigarety ano.

0 0
možnosti
AOD

angel of death

31. 3. 2008 11:56
Nepravda

Svoboda jednoho končí tam,jak daleko si ji je schopný prosadit.Žádné hovado mi nebude nařizovat co mám dělat jen proto že mu to vadí.Nebo co,zachvilku někdo zakáže že lidi s hnědýma vlasama nesmí chodit na ulici,protože blonďákum to škodí na zdraví?A neargumentujte že je to hloupý příklad,že kouření opravdu má vliv na zdraví.Nikdo to neprokázal nikdy,je to stejné jako to že zdraví škodí radar nebo mobily,jenom kecy.Na následky kouření zemře několik málo % všech lidí kteří zemřou,tak na co zemřou ti ostatní?

0 0
možnosti
Ž

Žofina

31. 3. 2008 12:22
Re: Nepravda

;-DJak u blbých na dvorečku...

0 0
možnosti
C

Cody666

31. 3. 2008 9:47
Jsem nekuřák

ovšem za agresory považuji fanatické nekuřáky, jako jste vy ;-)

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

31. 3. 2008 22:57
Re: Jsem nekuřák

Prosím o nějaký konkrétní projev mé fanatičnosti. ;-)

0 0
možnosti
L

Luborka

31. 3. 2008 8:05
Když chceme vlastnit zbraň také potřebujeme zbrojní pas

Tvrdím, že cigarety jsou zbraně hromadného ničení..........když neumím zacházet s motorovou pilou a někoho s ní zraním, také není polehčující okolností fakt, že ji držím v ruce poprvé). ......ano, stejně jako neznalost zákona neomlouvá. A pravidlo o svobodě a omezování je také zákonem, a tak jeho zpochybňování také přináší své důsledky. Řekla bych, že jste to napsal přesně. Možná bych dodala jeden argument kuřáků - prý není prokázáno, že všechny nemoci a úrazy, které se stanou nejsou přímo důsledkem kouření, například astma, nebo infarkt. nebo havárie, jistě. Ale když bude auto stát nad propastí, tak v polovině své velikosti, a bude rozhodující , na kterou stranu se ten co je uvnitř nakloní, co bude rozhodující pro to aby spadlo, nebo nespadlo do propasti?

Jsem v podstatě za to, abychom našli ten správný důvod, proč by mohli kuřáci uvažovat o tom, že svou zálibu budou provozovat pouze a jenom na místech," kde se budou moct naklonit na kteroukoli stranu v autě visícího nad propastí".

0 0
možnosti
JN

dajana.p

31. 3. 2008 8:15
Re: Když chceme vlastnit zbraň také potřebujeme zbrojní pas

"..... Jsem v podstatě za to, abychom našli ten správný důvod, proč by mohli kuřáci uvažovat o tom, že svou zálibu budou provozovat pouze a jenom na místech," kde se budou moct naklonit na kteroukoli stranu v autě visícího nad propastí". "

A proto se zakáže plošně kouřit i v těch blbejch hospodách, žejo? 

0 0
možnosti
V

vajaja

31. 3. 2008 7:58
Nesouhlas s autorem,

 autor evidentně ví nejlíp jak se starat o "blbečky" občany a nařizovat, přikazovat, vodit atd atd. Později pak někomu podobnému budeme říkat pane králi, nebo pane hitler, nebo pane stalin... a to je stokrát nebezpečnější jak se rozhodnout zda jít do zakouřené hospody nebo nejít.

vajaja

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

31. 3. 2008 22:53
Re: Nesouhlas s autorem,

Opět nepsal jsem o hospodách ale veřejných prostranstvích a o tom že v těch hospodách pokud někoho omezit pak kuřáky, což ale nevylučuje kuřácké hospody.

A pokud si kuřák dokáže zapálit v přítomností dětí je třeba mu přikazovat.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

31. 3. 2008 0:34
souhlas s autorem

na zastávkách, na nádražích, v restauracích , je jich hodně a obtěžují nás nekuřáky často

když jsem s dětma na výletě, musím sebou nutně vláčet svačiny a pití jen proto že kuřáci "nechápou " ??

proč probůh ???????

/ až se jako kuřačka budete jednou léčit tebas s neplodností -- možná pochopíte že pro děti člověk udělá hodně, třebas i nenechá je pasivně kouřit  /

0 0
možnosti
JN

dajana.p

31. 3. 2008 0:55
Re: souhlas s autorem

Člověče vy jste tragéd! Nic nikde a nikam nevláčím, protože pití se prodává v dnešní době úplně všude, stačí benzínka, trafika... stejně tak na těchto místech mají bagety a podobný nesmysly. A pokud máte dobrej pocit, když necháte děti najíst v hospodě (byť nezakouřený), tak je to fakt jen ten váš pocit.

Přepálený tuky, okrajovaná zelenina a podobný "lahůdky" nejsou o nic zdravější než párek v rohlíku nebo "burgr od mekdondy".

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.