Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Petr Kloucek

30. 3. 2008 22:26
drsoni

Chápu na co narážíte, nicméně myslel jsem to trochu jinak ale možné je to nepřesně napsáno.

Samozřejmě pokud předjíždím nejedu striktně x (tohle vyjádření rychlosti je skutečně nediskutabilní) - předjetí má být rychlé ne trvat tři kilometry. Dále jede-li za mnou rychlejší vozidlo pustím ho - lhostejno jede-li 140 nebo 180 (od jeho postihu je tu skutečně Policie).

Jde mi o model chování, kdy rychleji jedoucí vozidlo vidí, že vozidlo před ním potřebuje dokončit předjíždění (a nejede x+5) a neváhá ho "tlačit". A jen pro představu při 130 km/h ujede ozidlo asi 36 m,  při 160 km/h asi 45 m. I předjetí v řádu vteřin může proto vozidlo jedoucí setrvale 150 v levému pruhu omezit. Navíc pokud řidič vidí v zrcátku vozidlo jedoucí v levém pruhu zvažuje předjíždění vycházeje z maximální povolené rychlosi + nějaká rezerva. Pokud někdo pojede x+40 je na něm, aby předpokládal chování jiných neboť oni jej předpokládat nemohou.

0 0
možnosti
N

netbooster

30. 3. 2008 21:13
"drsoni"

Ve většině věcí s vámi souhlasím až na jednu skupinu - "drsoni". Opravdu nerozumím tomu, proč ve skupině "svátečních" toto chování kritizujete (s čímž souhlasím), abyste o odstavec dále identické chování schvaloval - a o rychlost nejde. Protože, nezlobte se na mě, od dohlížení na bezpečnost a plynulost provozu je tady policie, nikoliv vy, a tudíž si nemůžete jaksi uzurpovat ono v Čechách tak oblíbené "jedu 130 (50, 90), tak nevím, proč bys mě měl předjíždět - neznáš předpisy?". Zejména pokud použijete "model kamión", a začnete v rychlosti X předjíždět vozidlo, které jede rychlostí X-5, předjetí vám trvá minuty, a mezitím vás zezadu dojede dalších Y vozidel, které jedou rychlostí X+30. Záměrně nepíši konkrétní rychlost, abych zbytečně neprovokoval. Pokud byste totiž předjel v řádu vteřin, tak jen těžko kdy budete mít v zádech nějakého "drsoně". Tímto chováním navíc vytvoříte v mezním případě stejnou kolonu jako onen sváteční řidič na okresce...

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.