Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

halohalo

29. 3. 2008 7:41
Nejdrzejší jsou

Štěch, Dušek, Falbr a Škromach a vůbec celá tripartita. Jak se s nimi má inteligent Topolánek bavit? Je to pod jeho úroveň.

0 0
možnosti

buxus

28. 3. 2008 8:27
Souhlas + karma

Jen jeden příklad. Všichni víme, že pracovat v hypermarketru není nic příjemného. Malý plat, nepříjemné pracovní podmínky, otrokářské způsoby managementu. Systém, který nutí pracovníky "recyklovat" prošlé potraviny a v případě průšvihu dá od nich ruce pryč a nechá je nést trestní odpovědnost. Člověk by řekl, že právě takové příklady ospravedlňují nutnost existence odborů. Jenže, tyhle poměry existují v obchodních řetězcích již mnoho let. Co za tu dobu odbory pro zlepšení situace udělaly? Nic, naprosto nic. Prostřednictvím svých politických kámošů navrhly zákon omezující otevírací dobu velkých prodejen. Jak by to pomohlo zlepšit situaci zaměstnanců ve smyslu slušnějšího zacházení? Snad jen tak, že zkrácením otvírací doby by jich pár museli vyhodit.

To je typický příklad neschopnosti odborů,  nedělají to co by měly - tedy chránit konkrétní zaměstnance proti konkrétnímu managementu, ale naopak hledají laciná řešení ve formě nesmyslné legislativy poškozující všechny občany.

0 0
možnosti

ozdoba

28. 3. 2008 7:35
hezký článek, díky...

taky nechápu, kde se bere ta drzost pánů Štěchů, Dušků, dříve Falbrů a Škromachů, kecat vládě do reforem apod.

Je to samozřejmě pozůstatek nešťastné tripartity, kterou zavedla ODS, v dobách prvního vládnutí. Jenomže tenkrát potřebovali širokou shodu pro zaváděné tramsformace. Dneska tato situace již není.

A zaštiťovat se každoročně požadavky na zvýšení platů státních zaměstnanců, to už je profláknuté zvláště, když si uvědomíme, že zastupují ca. 10% pracujících.

Takže podle mého názoru, historická role odborů skončila s 19. resp. 20. stoletím!!! R^;-)R^   

0 0
možnosti

Yeback

28. 3. 2008 8:51
Re: hezký článek, díky...

Role odborů skončila? Copak nám vládne Pinochet a jediné právo lidí je držet hubu a krok? :-©

0 0
možnosti

dutina

28. 3. 2008 0:48
Ano tam kde já

pracuji ,odbory jsou silně spolitizované a přesně jak je to v blogu autora ,překrucují a na plakátech to pak ukazují jako politickou agitku.

0 0
možnosti

radepur2

28. 3. 2008 0:14
Omluva pro pana Kloučka!

Váš článek má hlavu a patu...:-) Já jen když slyším slovo odbory, tak mám rudo před očima...

0 0
možnosti

Petr Kloucek

28. 3. 2008 20:49
Re: Omluva pro pana Kloučka!

Rád přijímám.:-)

0 0
možnosti

radepur2

28. 3. 2008 0:11
Jako OSVČ - živnostník,

považuji odbory pouze za další sebranku natahavých darmožroutů... Navíc, pokud je jejich vedení v podstatě prodlouženou jedné strany, tak je mi z těhle trotlů na zvracení... A to stádečko, zadarmo svezené na nákupy do Prahy k pláči... Pro mne je to ksindl, který může za to, že si raději nevezmu zaměstnance, byť bych to v případě rozumného ZP rád udělal.... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.